

Krmná surovina. Volně vážené. Kolik zadáte ks, tolik kg vám navážíme do tašky či pytle. Uvedená cena je za 1kg.
Mačkání, neboli vločkování je ve světě, ale i u nás dávno známá věc.
U nás však byla v minulém období dosti opomíjena a nahrazována kladívkovými šrotovníky.
Ale ani sebehrubší šrot nenahradí vločkování.
V mačkačích obilí se zrna upravují tlakem, který vytváří dva téměř hladké mačkací válce. Naruší se tak jejich tvar a z pevného zrna vznikne výživná vločka. Bez ztráty důležitých vitamínů či hmotnosti krmiva.
Nutriční hodnota a využití vloček činí dle odborníku 90%, kdežto u šrotových směsí
(vhodné pro vepřové) činí pouze 45%.
Rozmačkané zrní, na rozdíl od šrotovaného, nezpůsobuje u zvířat zažívací potíže, protože je lépe
stravitelné a vytváří u nich větší chuť k jídlu - je úspornější.
Zrno není nijak tepelně upravováno.
Krmná surovina. Volně vážené. Kolik zadáte ks, tolik kg vám navážíme do tašky či pytle. Uvedená cena je za 1kg.